השתלות שיניים- כירורגיה
המילה כירורגיה אולי נשמעת לא נעימה אבל בימינו עם הידע והטכנולוגיה שקיימים בידינו, ההרדמות ושיטות הטיפול הנכונות, כל זה הופך את הטיפול להרבה יותר קל מבעבר.
כשכבר לא ניתן להציל את השן ויש צורך רפואי לעקור אותה, תמיד צריך לחשוב גם על העתיד. כשעוקרים שן מתפנה מקום לתזוזה של שיניים. המצב בולט בעיקר בתנועה של שיניים שכנות. התזוזה הזאת קוראת בעקבות הרצון של הכוחות שפועלים בפה להגיע לאיזון. מצב זה גורם לרוב לבעיות סגר, הטיות של שיניים, ומצב בוא השיקום העתידי יהיה פחות אידיאלי. כדי למנוע מצב זה מומלץ לשמור על סגר תקין עד לביצוע השיקום.
במרפאתנו מבצעים מעקירות פשוטות ועד לעקירות כירורגיות של שיני בינה. ישנם מצבים בהם יש סכנה בפגיעה בעצב המנדיבולרי והמטופל מופנה לעקירה בבית חולים.
ברגע שחסרה שן, אם יש אפשרות, רצוי לשקם עם שתלים. השתלים מוחדרים לעצם, ועליהם מורכבים הכתרים. בתקופה ההתחלתית שהשתל מוחדר לעצם הוא עדיין חלש, ויש צורך לתת לגוף לקלוט אותו. מספר חודשים לאחר ההשתלה מגיעים לביקורת ובודקים את מצב השתלים, ולאחר מכן מתחילים לשקם עליהם.
לפי המצב הרפואי הרופא יחליט האם ניתן לבצע עקירות ושתלים באותו היום או מומלץ לעקור, לתת לגוף להחלים ולאחר מכן להשתיל.
האם ניתן לבצע העמסה מידית, זאת אומרת כתרים זמניים על השתלים באותו היום של ההשתלה, או שמומלץ להמתין לפני ביצוע השיקום הזמני.
כל מיקרה לגופו, ועל הכל ניתן הסבר והמלצה.
ברגע שאין מספיק עצם לשתל, או שמומלץ להוסיף עצם כדי שהשתל ישב במקום אידיאלי, מוסיפים עצם וסוגרים עם קרום, ממברנה, שמחזיקה את העצם במקום עד שתיקלט. במרפאה שלנו משתמשים במכשיר ליצירת ממברנת PRF. ממברנה מסוג זה עוזרת לקליטה טובה יותר של העצם והחלמה טובה יותר של המקום. זה הוא בעצם בידוד של הפלזמה מהדם של המטופל ויצירה של קרום מאותה הפלזמה.
ד"ר ג'יימס בן דהן – רופא שיניים